Híreink

Teljes kép

Lyreco és Nespresso Professional: Közös Értékek és Fenntarthatóság

Idén is megrendezésre kerül a beneFit Prize pályázat, melynek kapcsán a HR szakértői, ezúttal fenntarthatóság és CSR témában, a Nespresso Professional Sales Managere Szegedi Dávid oszt meg Veletek néhány hasznos információt.

 

A fenntarthatóság nem csupán egy üzleti szempont, hanem vállalati kultúra és egyéni szemléletmód hogyan találja meg a közös nevezőt a fenntartható fejlődés terén, és hogyan dolgozik együtt a jobb jövőért.

Lyreco: Fenntarthatóság a Vállalat DNS-ében


A Lyreco, mint az irodaszerek és irodai felszerelések vezető disztribútora, mélyen elkötelezett a zöld kezdeményezések iránt. A cég nem csupán termékeket és szolgáltatásokat kínál, hanem egy életmódot is, amely összeköti az ügyfeleket az ökológiai érzékenységgel. 
 

A "Fenntartható Választás" program a Lyreco hozzájárulása a jobb jövőhöz. Ennek keretében olyan is egyben. A Lyreco és a Nespresso Professional együttműködése jó példa arra, hogy két vállalat termékeket kínálnak, amelyek minimális környezeti hatással rendelkeznek. A Lyreco hosszú távú célja, hogy ügyfelei 90%-a fenntartható termékeket és szolgáltatásokat vásároljon. 
 

A fenntarthatóság a Lyreco számára nem csak ezen termékek kiválasztásában jelenik meg, hanem az üzleti tevékenység legtöbb aspektusában is visszaköszön. A vállalat aktívan támogatja a körforgásos gazdaság bevezetését, és igyekszik csökkenteni a telephelyek környezetterhelését. Környezetbarát járműveket használnak, amelyek csökkentik a károsanyag-kibocsátást, és ahol nem tudnak megfelelő mértékben csökkenteni, pénzügyi eszközökkel kompenzálják az éghajlatváltozás elleni küzdelmet támogató projekteket. Az együttműködés, az átláthatóság és az elkötelezettség vezérli a vállalatot a társadalmi felelősségvállalás terén. 
 

A fenntarthatóság előmozdítása érdekében a Lyreco partnerkapcsolatokat alakít ki, együttműködik beszállítóival és ügyfeleivel annak érdekében, hogy szembenézzenek a komplex természetvédelmi kihívásokkal és megoldásokat találjanak. Az együttműködés kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés eléréséhez, a vállalatok összefogása pedig még hatékonyabbá teszi ezen erőfeszítéseket.

Kávé és Fenntarthatóság: Nespresso Stílusban


Magyarországon a Lyreco exkluzív disztribútora a Nespresso Professional márkának, amely a jól ismert Nespresso kávék vállalatoknak, hoteleknek, éttermeknek tervezett kávémegoldása. A márka nem csak kiváló minőségű kávét kínál fogyasztóinak, de fenntarthatósági stratégiájával és programjaival elősegíti a kávézás fenntarthatóságát is. 
2014 és 2021 között a The Positive Cup átfogó fenntarthatósági stratégia keretében a Nespresso 720 millió svájci frankot fektetett abba, hogy a fenntartható beszerzésből származó kávéktól kezdve a karbonkibocsátás csökkentésén át a kapszulák újrahasznosításáig - és az ehhez szükséges technikai fejlesztésekig - számos intézkedéssel egyre fenntarthatóbbá alakítsa a működését.

A vállalat üzleti tevékenysége már 2017 óta karbonsemleges, és célja a nettó zéró kibocsátás elérése legkorábban 2035-ig. Ez azt jelenti, hogy a teljes értékláncukon, a nyersanyagok megtermelésétől a gyártási folyamatokon át a csomagolásig és a fogyasztóig történő eljuttatásig csökkentsék, és megkötések segítségével nettó nullára csökkentsék kibocsátásukat, offsetting, azaz ellentételezés nélkül. 2022-ben egy lépéssel közelebb kerültek ehhez a célhoz, amikor a termékeik teljes életciklusában elérték a karbonsemlegességet. A nettó zéró kibocsátás elérése komoly erőfeszítést igényel, miközben a vállalat továbbra is növekszik.


A Nespresso AAA Sustainable QualityTM Program a vállalat fenntartható kávétermesztésre vonatkozó elkötelezettségét tükrözi. Az AAA program keretében a vállalat világszerte több mint 150 000 kávétermesztő farmerrel dolgozik szorosan együtt a fenntartható gazdálkodás bevezetésében, ami hozzájárul a kávé minőségének javításához, amellett, hogy biztosítja a kávétermesztők hosszútávú megélhetését, kiemelt figyelmet fordítva a környezet megóvására.


A Nespresso Professional nagy hangsúlyt helyez a használt kapszulák újrahasznosítására is. A kávékapszulák visszagyűjtése és újrahasznosítása révén a vállalat csökkenti a környezeti terhelést és támogatja a körforgásos gazdaság elveit. A kapszulák újrahasznosítása során az alumíniumot és a kávézaccot szétválasztják, és külön-külön kerülnek újrahasznosításra: az alumíniumból különböző használati tárgyak készülnek, a kávézaccot pedig komposztálás útján hasznosítják Magyarországon.


A Nespresso büszkén viseli a B CorpTM tanúsítványt, amelyet csak azok a vállalatok kaphatnak meg, akik kiválóan teljesítenek a fenntarthatóság és az etikai üzleti magatartás terén. Ez azt jelenti, hogy a Nespresso Professional nemcsak az üzleti érdekek szerint működik, hanem a velük együtt dolgozó kollégák, partnerek és a környezet védelme is kiemelt fontosságú.

Közös Célok, Közös Hatás


A Lyreco és a Nespresso Professional fenntarthatósági céljai és elkötelezettségei összehangban állnak és erősítik egymást, hisz mindkét cég kiemelkedően fontosnak tartja a környezetvédelmet és a társadalmi felelősségvállalást. Az együttműködésük azt mutatja, hogy amikor két olyan vállalat találkozik, amelyek hasonlóan elkötelezettek a környezetvédelem iránt, képesek hatékonyan dolgozni a fenntarthatósági célok eléréséért. 
 

A Lyreco és a Nespresso Professional nem csak stratégiai partnerek, hanem fenntarthatósági szövetségesek is. Együttműködésük a társadalmi felelősségvállalás valós értékét és jelentőségét mutatja az üzleti életben. A közös munkájuk eredményeként a fenntarthatóság nem csak eszme, hanem a minden napokban is kézzel fogható, amely mindannyiunk számára jobb jövőt teremt.