Híreink

Teljes kép

30 év, 30 millió forintos támogatás: női egészség témakörben vár civil pályázatokat a dm

Idén is megrendezésre kerül a beneFit Prize pályázat, melynek kapcsán a HR szakértői, családbarát témában, a dm ügyvezető, HR osztályvezetője Csoknyainé Horváth Gerturd oszt meg Veletek néhány hasznos információt.

 

Személyes tanácsadás, digitális tudástár, prevenciós szűrések – támogató eszközök széles sorával segítette a dm a vásárlók és a kollégák egészségének megőrzését az idei évben. A vállalat 30. születésnapját ünnepli, ez alkalomból szeptemberben egy 30 millió forintos civil pályázattal is készül a drogéria Test.Lélek.Közösség címmel.

A dm szeretne új impulzusokat adni az egészséges életmódhoz, segítséget nyújtani, felkarolni a tabutémákat, és felhívni a figyelmet az új trendekre. A drogéria szortimentkompetenciájának kiemelkedő területe az egészségvédelem, polcain preventív és tüneteket enyhítő termékek is nagy számban megtalálhatók. A vevők 90 százaléka és a dolgozók 95 százaléka nő, adja magát, hogy átfogó program keretében foglalkozzanak a témával.  A dm az egészségtudatosságot komplexen, a testi, szellemi és lelki aspektusokat együtt igyekezett a középpontba állítani idén, tavasszal egy egészségkamion roadshow-t is elindítottak. Emellett a kollégák számára is szűrésekkel készültek, továbbá a jubileum alkalmából egyéves egészségbiztosítási csomaggal lepték meg munkatársaikat.

A dm mindig is figyelt arra, hogy társadalmi ügyekben is aktívan részt vegyen, ezért a 30. jubileum alkalmából Test.Lélek.Közösség címmel  30 millió forintos keretösszegű pályázatot írnak ki civil szervezetek számára szintén a női egészség támogatásának témakörében, fókuszálva a testi, lelki egészségre, valamint a közösségek és az altruista cselekedetek erejére.

 

 

A dm elkötelezetten hisz abban, hogy a civil szervezetek munkájukkal, törekvéseikkel óriási hatást és változást tudnak indukálni az őket körülvevő társadalmi, gazdasági és ökológiai környezet életében. Ebben a munkában kívánja támogatni őket jelen pályázat, amelynek szakmai lebonyolításában a Civil Impact Nonprofit Kft. segíti a munkát. Az egyes kategóriák nyertes projektjeinek kiválasztásához szakértő zsűrit kértek fel, akik a lebonyolító és a pályázatot kiíró dm-mel közösen döntenek majd. A lelki egészség témakörében Al Ghaoui Hesna, riporter, író segíti a munkát, a testi egészséget célzó projektek felelőse Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója, míg a közösségépítést középpontba helyező kezdeményezések értékelését Vecsei H. Miklós színész, a POKET-közösség alapítója vállalta. 

A pályázat kiírója az elmúlt években számos fontos lépést, intézkedést, folyamatot indított el annak érdekében, hogy társadalmunk egészségi állapotát, mentális egészségét javítsa, és egy egészségesebb világ megteremtéséhez járuljon hozzá civil szervezeti partnerségek kialakításával is.  A pályázat kiírójának felelős vállalatként egyértelmű célja olyan, az egészségfejlesztéshez, az egészségügyi prevencióhoz kapcsolódó területek kiaknázása, amelyek hosszútávon hozzájárulnak elsősorban a nők egészségének támogatásához.