Kutatásaink

Teljes kép

Aktívan az egészségünkért! - mondja a magyar munkavállalók több mint háromnegyede

Mozogj az egészségedért! - tájékoztató kampányt indított az All You Can Move, miután a Humánpolitika.com közhasznú egyesülettel készített reprezentatív felmérése nyomán a munkavállalók a járvány elleni leghatékonyabb védekezésként hivatkoztak az aktív és sportos életmódra.

“A kutatásunkat több, mint négyezer munkavállaló töltötte ki valamennyi demográfiai és iparági csoportot reprezentálva. Döntő többségük, egészen pontosan 78%-uk életében felértékelődött az egészség szerepe, sokkal egészségtudatosabban élnek, rengetegen kezdtek el sportolni, odafigyelnek a mentális-fizikai jóllétükre, sokan vágtak bele új mozgásformák elsajátításába” – mondja Belus Márta, a kutatást vezető szakember.

Természetesen a mára már kötelező maszkhasználatot és távolságtartást is kulcsfontosságúnak ítélték meg a munkavállalók és lehetőség szerint éltek a munkáltató által elérhetővé tett home office lehetőségével is.

“A kutatás legnagyobb tanulsága számunkra, hogy a passzív vakcinára várakozás közben a magyar munkavállalók döntő többsége aktívan részt kíván venni saját egészségének megőrzésében. Ezt látjuk a számadatokon is. Míg korábban átlagosan 7-8 alkalommal mozogtak klubtagjaink a legváltozatosabb módokon, addig a járvány kitörése óta ez a szám megsokszorozódott" - mondja el Dr. Mihalik Zsuzsa, az All You Can Move ügyvezető tulajdonosa.

És valóban: a kutatásban résztvevő négyezer munkavállalónak csupán 7 %-a vallja, hogy a sport semmilyen hatással nincs a járvány elleni védekezésben, míg 93% szerint a rendszeres mozgás csökkenti a megfertőződés esélyét és a jó fizikai állóképességgel hamarabb legyőzhető, az egyébként is kisebb intenzitású betegség.

Különösen érdekes azok véleménye (8%), akik elkapták a vírust - ők kivétel nélkül azt nyilatkozták, hogy elsősorban a rendszeres sport és az emiatt kialakult fizikai erőnlétnek köszönhető, hogy a betegségük könnyű lefolyású volt.

“Azért tettük minden munkavállalónk számára elérhetővé éppen járvány idején az All You Can Move SportPasst avagy a mindennapi sportolási lehetőségét, mert hiszünk abban, hogy több, mint ezer munkavállalónk számára a már tavasz óta működő home office és egyéb preventív módszerek mellett, mind a mentális, mind a fizikai egészség megőrzésében leginkább a mindennapos sport nyújthat védelmet” - mondja az ügyvezető igazgatója.

 

A teljes kutatás innen tölthető le!