Kutatásaink

Teljes kép

2019 évi cafeteria juttatások változásai - A Humánpolitika.com közhasznú egyesület kutatása

2012 szeptemberében indítottuk el az első  Átfogó Kutatásunkat a munkahelyi béren kívüli juttatási rendszerekről és azok munkavállalóra ható hatásairól.
A felmérést ezt követően minden évben elvégeztük. 
A felmérés célja mindenekelőtt a küszöbön álló munkahelyi juttatási rendszerek változásainak fogadtatása, mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalról. 
Szerettük volna megtudni, hogy vajon hogyan hat majd a változás a munkavállalókra generáció-specifikusan, különös tekintettel az Y generációra.
Szerettünk volna képet kapni arról, hogy a munkavállalók hogyan látják a béren kívüli juttatások jövőjét, a vállalati juttatási rendszer milyen szerepet kap a humán erőforrás prioritásai között, valamint hogy fel szeretnénk hívni a figyelmet a béren kívüli javadalmazások fontosságára, különösen a munkavállalói élményt fokozó közösségi és a rekreációs sportlehetőségekre. 
 
A kérdőívet 3152 fő töltötte ki.
 
Tanulmányunk két részből áll:
  1. Az első részben a munkavállalók adtak számot a motivációs rendszerekről. Külön vizsgáltuk bizonyos kérdéseknél a teljes korfát és az Y generáció válaszait, ebből a 2 aspektusból vizsgáltuk meg, hogyan gondolkodnak ma Magyarországon a munkahelyi béren kívüli juttatások rendszeréről a munkavállalók. 
  2. A második részben pedig a munkáltató szervezetek képviselőit, többnyire Hr-es szakembereket kérdeztük meg a motivátorokról, juttatásokról.
A teljes kutatás innen töltehető le.